Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Δάνειο στο δάνειο... αρκεί να σε έχουν πάντα στο χέρι

Νέα δάνεια ή επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. €
Τη λύση της χρηματοδότησης της Ελλάδας με νέα δάνεια αν οι αγορές παραμείνουν κλειστές και εντός του 2013 προέβαλαν χθες οι εκπρόσωποι της τρόικας υπενθυμίζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ.Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν απέκλεισε κανένα από τα δύο ενδεχόμενα σημειώνοντας πως τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι δανειστές της γνωρίζουν πως το 2014 και το 2015 η Ελλάδα θα κληθεί να καλύψει υπέρογκες δανειακές ανάγκες. Υπολογίζονται άνω των 70 δισ. ευρώ κατά έτος.
Εναλλακτικές«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές και να ξεπληρώσει τα δανεικά. Αν υπάρξει, όμως, οποιοδήποτε ζήτημα, υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες, όπως για παράδειγμα η επιμήκυνση του χρόνου δανεισμού και η αναχρηματοδότηση των δανείων για τις οποίες είμαστε έτοιμοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της τρόικας από την πλευρά του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.Ο κ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε «ανοικτός» σε μια πιθανότητα επιμήκυνσης της δανειακής σύμβασης ή λήψης πρόσθετου δανείου.
 (απόσπαμσα απο το Εθνος της 24-11-10 και το σκίτσο απο kanali.wordpress)

Εμείς πάντως ξέρουμε ότι όταν μια τράπεζα σου δίνει την δυνατότητα να σου επιμηκύνει το χρέος, απλά σου “δίνει” την δυνατότητα, να χρωστάνε και τα δισέγγονα σου, μιας και πρέπει να σε έχει στο χέρι για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου