Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Πτωχεύουν 60 εταιρείες την ημέρα!



Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση του υπουργού Οικονομικών και δημοσιεύει σήμερα το «ΘΕΜΑ», πάνω από 60 επιχειρήσεις την ημέρα ή άνω των 1.200 τον μήνα αιτούνται στα Πρωτοδικεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της χώρας να υπαχθούν στο άρθρο 99, δηλαδή να κάνουν χρήση της νομοθεσίας για προστασία από τους πιστωτές τους.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ανησυχεί πλέον έντονα από το φαινόμενο, το οποίο λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας. Μάλιστα από παντού καθημερινά έρχονται δραματικά μηνύματα ότι από τον Σεπτέμβριο θα γιγαντωθεί ο αριθμός των αιτήσεων και δεν αποκλείεται ο αριθμός τους να αγγίξει ακόμα και τις 2.000 τον μήνα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να ξεπεράσουν τις 7.000 ή ακόμα και τις 8.000 έως το τέλος του 2011. Εάν επιβεβαιωθούν τα νούμερα, τότε συνολικά πάνω από 15.000 επιχειρήσεις μέσα στο 2011 θα έχουν υποβάλει αίτηση για να υπαχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Το άρθρο 99 δίνει τη δυνατότητα σε μια εταιρεία που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα να έρθει σε συνεννόηση με τους πιστωτές της και να υποβάλει πρόταση για τη ρύθμιση των οφειλών της χωρίς να κινδυνεύει με κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων. Το ζήτημα απασχολεί έντονα την κυβέρνηση, καθώς δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα. Από παντού φτάνουν μηνύματα ότι μεγάλοι επιχειρηματίες (πολλοί από τους οποίους ευνοήθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ) ετοιμάζονται να προσφύγουν στο πτωχευτικό άρθρο χωρίς κάποιοι από αυτούς να αντιμετωπίζουν μείζονος σημασίας οικονομικό ζήτημα.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου